Kthehu lart

​Largimi i Shpend Maxhunit, Policia në duar të Naim Rexhës

​Largimi i Shpend Maxhunit, Policia në duar të Naim Rexhës GazetaExpress

Ministria e Punëve të Brendshme ka njoftuar se pas emërimit të ish-drejtorit të Policisë së Kosovës në pozitën e shefit të AKI-së, pozitën e drejtorit të përgjithshëm të PK po e ushtron zëvendësdrejtori i përgjithshëm, Naim Rexha

“Zgjedhja e drejtorit të përgjithshëm të Policisë së Kosovës është e rregulluar me Ligjin për Policinë, neni 39, paragrafi 3: “Në rastet e lirimit, shkarkimit apo suspendimit të drejtorit të përgjithshëm, kryeministri menjëherë emëron njërin nga zëvendësdrejtorët e përgjithshëm si ushtrues detyre të drejtorit të përgjithshëm””, thuhet në njoftimin e MPB-së. 

Konkursi për drejtor të përgjithshëm hapet nga MPB-ja sipas legjislacionit në fuqi.

“Emërimi i drejtorit të përgjithshëm rregullohet me Ligjin 04/L-076 për Policinë, konkretisht me nenin 37 dhe Udhëzimin Administrativ për themelimin, përbërjen dhe procedurat e Komisionit të Lartë për Emërime në Polici”, thotë kumtesa. 

Sipas ligjeve dhe procedurave, Ministria e Punëve të Brendshme pritet që javën e ardhshme të hapë konkurs për drejtor të përgjithshëm të Policisë së Kosovës.

    Data: 25 Prill 2018 15:46
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera