Kthehu lart

MI thotë se kontrollon qendrat e kontrollit teknik

MI thotë se kontrollon qendrat e kontrollit teknik GazetaExpress

Hapi i pari i një kontrolli teknik të veturës është fotografimi i pjesës së brendshme motorike. E punën inspektuesi Fatmir Dobra e vazhdon me kontrollimin e pjesës së amortizimit e sistemit të frenimit.

Ky proces i kontrollimit është i detajuar.

I gjithë inspektimi kryhet brenda pak minutash.

E duket se interesimi i shoferëve nuk mungon, për t’i kontrolluar automjetet e tyre.

MI INSPEKTON QENDRAT E KONTROLLIT TEKNIK

Vetëm në këtë qendër kontrollin teknik brenda një viti e kryejnë deri në 2500 vetura.

Por, jo të gjitha veturat i nënshtrohen këtij kontrollimi të detajuar.

Bile ka dyshime që edhe shumë makina,  qarkullojnë në trafik pa kryer si duhet procedurat e kontrollit teknik.

E nuk mungojnë as dyshimet që Qendrat e Kontrollit Teknik, nuk i kryejnë si duhet këto kontrolle.

Ndërkohë, në Ministrinë e Infrastrukturës thonë se i inspektojnë të gjitha Qendrat për Kontroll Teknike.

E ka raste kur edhe u është pezulluar licenca.

Zejnaj thotë se problem në kontrollimin e veprimtarisë së Qendrave të Kontrollit Teknik është numri i ultë i inspektorëve në këtë ministri.

E rasti i fundit që qoi në tragjedi për shkak të mungesës së regjistrimit dhe kontrollës teknike është ai në Gjilan.

Për këtë rast në Ministrinë e Infrastrukturës ende nuk marrë një raport zyrtar.

Nga ky aksident mbeti një i vdekur e mbi 20 të lënduar. Ndërsa në paraburgim ndodhet drejtuesi i kamionit por edhe pronari i kompanisë, që kishte lëshuar në qarkullim këtë kamion.

    Data: 12 Mars 2019 20:05
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera